Den "lille" store forskjellen

''Kan du komme med et slips, jeg skal gifte meg om 10 minutter?''

 

 

For oss i sentrum er den «lille» store forskjellen gigantisk. Den er rett og slett et være eller ikke være! 

Mange er nok ikke klar over hvor lite som skal til for å gjøre den store forskjellen for oss nisjebutikker i sentrum. Jeg er utrolig stolt og glad for at jeg har så mange lokale flotte kunder som kommer innom butikken i sentrum, i ens ærend for å kjøpe et par sokker eller ei skjorte. Når de i tillegg legger ut bilde på sosiale medier av at de har vært i sentrum og handlet skjorte for helgens arrangement, tatt en tur på cafe eller vært nede på kaien og tatt en pizzalunsj, blir jeg varm om hjertet.

                           

Sentrumsdebatten

Hvis vi skal få det livlige sentrumsbildet som vi ofte snakker om og ønsker oss tilbake, er vi avhengig av at folk slår et slag for sentrum og bruker de mange fantastiske butikkene vi har her. Jo flinkere vi er til å bruke sentrum idag, desto bedre vil butikktilbudet bli og sentrumsutviklingen vil igjen blomstre.

Sentrumsdebatten er det temaet som er hyppigst oppe til debatt i butikken. Det er uten tvil et tema alle har en mening om, så engasjement er der i alle fall. En debatt med mange meninger, ønsker og svar. Jeg har ikke svaret på hva som er den beste løsningen rundt sentrum. Men jeg er helt sikker på at hvis jeg skal kunne forsvare å ha butikk i sentrum, så må den brukes. Jeg må ha en følelse av at jeg fyller et tomrom eller behov, og ikke minst føle at jeg blir satt pris på av mine kunder.

     

Jeg er i en så heldig situasjon at jeg faktisk kan gjøre noe med de tilbakemeldingene jeg får fra mine enestående kunder umiddelbart. «Skjorten skulle hatt den nederste knappen justert lengre ned», det fikser jeg. «Skulle ønske du hadde designet et unikt skjerf til min kone på vår spesielle dag», det fikser vi også, gode mann.

Jeg opplever at vi leverer på et høyt nivå ved de spesielle situasjonene, men husk at vi også er her når det bare er et par sokker en trenger, eller ei skjorte pappa i huset trenger til jobb. Det er disse dagene vi skulle ønske dere også husket på oss. For oss er en skjorte eller et par sokker nok til å holde oss i live i sentrum. Det er her vi ønsker å etablere oss, blomstre og utvikle oss. Jeg vil fortsette med å levere skjorter på døra eller kontoret når du har sølt rødvinssaus før et viktig møte, og låse opp butikken etter stengetid og levere slips til brudgommen 10 min før du gifter deg. Men husk på oss ellers også, for da kan jeg fortsette med å hjelpe dere ved de spesielle behovene.

Tusen takk for et fantastisk år med masse hyggelige kundebesøk, møter og nye vennskap. Å drive butikker i sentrum er ikke en vanlig jobb, eller en spesiell livsstil, men rett og slett et kjærlighetsforhold. Et kjærlighetsforhold av den altoppslukende typen, litt farlig, men likevel så fantastisk og givende!

 

 

Shop now